Image

Kalvesussfestivalen / 2022

Godt lokalt!

16. september ble historisk. S & B-N hadde verdenspremiere på Kalvesussfestivalen. En kundefest dandert på en seng av kortreist Kalvesuss, toppet med fengende toner fra lokale musikere, og ettersmak av ekstra dirty martinies mixet sammen av norges beste chef.

S & B-N har et religiøst forhold til pålegget Kalvesuss. Det har vært fast innhold på vår lunsjmeny helt siden 2013. Nytes best smurt i et tykt lag utover en brødskive, litt majones og noen skiver med saftig biff-tomat. For å hylle denne fantastiske lokale retten, har vi lenge snakket rundt lunsjbordet om en egen festival. En festival hvor Kalvesuss er hovedingrediens i alt flytende og fast som serveres. Etter noen år med lite sosial omgang, passet det endelig for å hylle både Kalvesuss, lojale kunder og S & B-N’ere. Med oss på laget fikk vi Trond Moi og Stian Tungland. Brief: ALT som serveres skal inneholde Kalvesuss. Kjetil Grandes fantastiske Haubitz Hall ble lokale som matchet det eksotiske temaet. Gjestene ble ønsket velkommen på Haubitz Hall av vår egen heis-musikk-DJ, og ble servert Trond MOIs nykomponerte «Ekstra Dirty Martini» (Oliven byttet ut med en god terning Kalvesuss på pinne). En eksklusiv tilgang til en av Odderøyas «hemmlige» bunkere, ble arena for foredrag fra Bjelland Gårds store sønn, Geir Roald Langfeldt Rosseland. Det ble også prøvesmaking av S & B-Ns klassiske lunsjmeny servert med Champagne i glasset, for å sparke smaksløkene skikkelig i gang. Tilbake på Haubitz Hall ble det servert østers med Kavlesuss, grillet kalv med Kalvesuss, vår-rull à la Kalvesuss, lokal fisk med Kalvesuss, Kalvesuss-wrap og til dessert, Hennig-Olsen is med Kalvesuss. Utover kvelden var det duket for band og låvedans. The rest i historie. What happens at Kalvesussfestivalen, stays at Kalvesussfestivalen.