Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Altibox / 'Brannen'

En dokumentar om…alt.

Hva har skjedd med verdier og livskvalitet i løpet av to generasjoner?
Hvordan takle utfordringer i livet? Kan man redde verden?
Finnes det en fasit på et lykkelig liv?

I denne dokumentaren møter vi Inge Kvivik (42), yngst av 4 søsken. Han vokste opp i Høvåg, som ligger på Sørlandskysten. Surfing har alltid vært en stor del av livet hans. Allerede som 3 åring satte storebroren Inge på et seilbrett i bukta nedenfor barndomshjemmet deres, og fra denne dagen ble havet og Inge som ett og regne. En generasjon tidligere hadde faren til Inge, Arne (90), sin oppvekst i den samme bukta. Også han med enorm kjærlighet for havet. Han utfordret og utforsket det. Det ble billetten til resten av verden. Havet gav ham også en ro til å leve et liv uten særlig karrierejag, men med mer fokus på familie og venner. I løpet av Inges oppvekst var familien Kvivik eventyrlystne. Deres nysgjerrighet for ulike kulturer rundt om i verden, førte til at de bodde i mange land. Alltid i nærheten av havet.
Og Inge har surfet.

Teamet bak dokumentaren:
.
Chris Thomas Ore Johansen
& Christian Bråthen-Nordland Regissører & kreativt team
.
S & B-N Casting og research
.
Simon Samdal Produsent
.
Jostein Syvertsen Konsulent
.
Chris Thomas Ore Johansen Foto & klipp
.
Eline Brattsti B-foto
.
Ørjan Aslaksen Steadycam operatør
.
Nicolai Bye Vignettgrafikk
.
Vidar Hemmingsen Lydetterarbeid
.
Raymond Gangstad Fargekorrigering
.
Svein Aronsen, Terje Dale, Tore Tomter Co-produsent Altibox
.
Lofoten Film Collective, Inge Wegge Eksekutive produsent
Kunde og kanal:
Teaser for 'Brannen'. Se hele dokumentaren på Altibox!

Som voksen flyttet Inge ut og slo seg ned i Oslo.
Han fikk samboer og en givende jobb med mange gode kollegaer. Men etter en tid fikk Inge følelsen av at livet ikke helt var som det burde. Noe manglet. Han savnet ro. Den verden han nå befant seg i, holdt et alt for høyt tempo, og druknet i usunne verdier som ikke harmonerte med Inges. Når moren ble syk, var det ingen tvil for Inge. Han måtte tilbake til Høvåg. Inge og samboeren flyttet inn i barndomshjemmet hans. Sammen med faren. Skuldrene senket seg. Inge beholdt jobben som tekstforfatter, men kontoret var nå hans eget kjøkkenbord. Han startet også opp som surfeinstruktør. Inspirert av faren, lærte Inge å leve enklere. Men hans store kjærlighet, havet, led. Plasten. En daglig påminner på hvor ille det sto til med verden. Inge bestemte seg for å gjøre noe. Han begynte å samle plast, med et mål om å kunne gjenbruke den. Etter måneder med eksperimentering, i det som før var farens verkstedet og garasje, kom Inge frem til en løsning.

«Brannen» er en S & B-N produksjon og var vårt bidrag av totalt 15 kortfilmer skapt av 15 ulike filmmiljø. Dokumentaren ble levert til Lofoten Film Collective sitt prosjekt «På kanten», for Altibox som kunde og kanal.